Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Lemonade – The Place Where You Belong (Shai Cover)


Ολοκαίνουριο και εθιστικό, φέρνοντας μνήμες περισσότερο στους άνω των 30 που θα θυμούνται τον Eddie Murphy να πρωταγωνιστεί στην τρίτη κατά σειρά ταινία του για τον "Μπάτσο του Μπέβερλυ Χίλς" το 1994. Τότε το κομμάτι ακουγόταν στην ταινία απο τους Shai και μάλιστα υπήρξε ένα από τα τραγούδια του R'nB συγκροτήματος απο την Washington, που μπήκαν στα τότε Top 40 singles. 

Η σημερινή του εκδοχή καμία σχέση με την πρώτη του κυκλοφορία, με φοβερό σύγχρονο πιάνο και Bass Line που όντως το κομμάτι χρειαζόταν για να αγγίξει τα αυτιά των ηλεκτρονικών μουσικά υπήκοων.. Μία διασκευή και όχι ένα στεγνό Remix που απλά θα περνούσε απαρατήρητο. Οι Lemonade έρχονται απο το San Francisco και παίζουν Ρsych-Εlectronic ή για να μην σας μπερδεύω με Αγγλιστί ορολογίες, Ψυχεδελική Ελεκτρόνικα. Στα φωνητικά ο Callan Clendenin που δείχνει ειλικρινά να έχει ενώσει φωνή και ψυχή με το "The Place Where You Belong". Η επερχόμενη ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους που θα ακολουθήσει το ΕΡ με τίτλο "Pure Moods" , αναμένεται με ενδιαφέρον..


The Place Where You Belong by LemonadeMusic

ENJOY


M.A
 
 

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Danger Mouse & Daniele Luppi present Rome - Season's Trees (ft. Norah Jones)



Για σκοπούς και άλλα τινά παρόμοια δε θα σας μιλήσω ποτέ, ακριβώς επειδή δεν έχουμε κάποιο σκοπό εδώ στο W Music Radio, πέρα απο το να μεταδώσουμε μουσικές που αξίζουν της προσοχής σας και να προκαλέσουμε ερεθίσματα. Ένα ερέθισμα που δημιουργήθηκε και στα δικά μας αυτιά ακούγοντας για πρώτη φορά την άνοιξη αυτό τον υπέροχο δίσκο των Danger Mouse & Daniele Luppi. Rome ο τίτλος και πράγματι θα μπορούσε πανέυκολα να αποτελεί το soundtrack ταινίας που πραγματεύεται τη ζωή κάποιων ανθρώπων στη Ρώμη παρουσιάζοντας την πόλη. Πέντε χρόνια συνεργασίας για το "κινηματογραφικό" αποτέλεσμα λοιπόν των 35 λεπτών περίπου..

Ο Danger Mouse ή κατά κόσμον Brian Joseph Burton υπεύθυνος για κυκλοφορίες όπως των Gnarls Barkley και Gorillaz, είναι Αμερικανός παραγωγός και τραγουδοποιός. Ο Daniele Luppi είναι ένας Ιταλός παραγωγός, ο οποίος ασχολείται περισσότερο με soundtracks ταινιών και σειρών σε Ιταλία και Αμερική. Η ατμόσφαιρα του Rome είναι όντως μαγική και λίγο παλιομοδίτικη. Ειδικά όμως όταν εμπλέκονται τα ονόματα των Jack White (των White Stripes), Norah Johnes και Daniele Luppi, το λιγότερο που μπορείς να περιμένεις είναι το αποτέλεσμα που τελικά ακούς. Μία ηχητική ιστορία και όλα τα τραγούδια να δένουν μεταξύ τους σε ένα άλμπουμ που λίγο περισσότερο "δουλεμένο" ίσως να ήταν το μουσικά πιο ώριμο άλμπουμ του 2011. Το "Season’s Trees" είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι, με την Norah Jones να ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο σκηνικό που στήθηκε..

ENJOY

M.A

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

The Rapture - How Deep Is Your Love



Σαν τις εκθέσεις-περιλήψεις που γράφαμε στο σχολείο.. Που μέσα σε 120 λέξεις σε ανάγκαζαν να συμπυκνώσεις όσο καλύτερα γίνεται σκέψεις και επιχειρήματα για να πετύχεις το 20 ! Μόνο που εδώ επιχειρήματα δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο σκέψεις για ένα κομμάτι που ίσως να είναι και το "μεγαλύτερο" της χρονιάς που διανύουμε. Τα υπόλοιπα τα αντιλαμβάνεσαι όσο το αφήνεις να εκτυλίσσεται στα αυτιά σου. Πάνω που κόντευα να βαρεθώ μέσα στα ίδια και τα ίδια της electro-pop που μας σερβίρουν επιμελώς τον τελευταίο καιρό, εμφανίστηκαν ΞΑΝΑ οι "The Rapture" με το "How Deep Is Your Love".

Το συγκρότημα απο το San Fransisco ανήκει στην οικογένεια, της "DFA Records" με τα ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά και τo ισχυρό DNA της Disco, της Dance και της Post-Punk. Οι επιρροές τους από Νέα Υόρκη είχαν ως αποτελέσμα πολλά μεγάλου μεγέθους καταστροφικά κύματα το 2001 όταν το πρώτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε απο τη "Sub Pop Records". Το επόμενο Λεύκωμα τους του 2006, το οποίο περιλάμβανε και το "Get Myself Into It" έκανε μια αρκετά μεγάλη βουτιά επίσης. Η επιστροφή τους με το επερχόμενο Release στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011, "In The Grace of Your Love" πρόκειται να αφήσει ιστορία. Ευτυχώς, πήραμε για τώρα μια ιδέα με το εκπληκτικό "How Deep Is Your Love". Είναι κυριολεκτικά μία 7λεπτη βόλτα στον ουρανό της σύγχρονης Dance-Disco. Επικό από τη πρώτη νότα πιάνου μέχρι τον τελευταίο φθόγκο του..

ENJOY

M.A


P.S. : Το συγκερκιμένο Video δεν αποτελεί το επίσημο Videoclip του κομματιού, παρόλο ότι ταιριάζει αρκετά, είναι μία "σύνθεση" κάποιου χρήστη του Youtube. Η DFA δεν έχει δώσει σε κυκλοφορία κάτι επίσημο ακόμη.