Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Grim Anise - This Is How

O Έλληνας Grim Anise ήτοι μεταφράζοντας "Ζοφερός Γλυκάνισος", μας έρχεται απο την Αθήνα μέσω Πατρών. O κατά κόσμον Δημήτρης Γκριμάρης μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά οι σπουδές του ώς μηχανικός τον έφεραν στην Πάτρα απο όπου επιχειρεί να μοιραστεί μαζί μας τις μουσικές του ιδέες. Μέσα στη μουσική απο μικρή ηλικία αλλά και σπουδές σε αυτή, όπως κλασικά λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις καλλιτεχνών, ανέπτυξε με τα χρόνια το δικό του μοτίβο ηχοχρωμάτων. Το 2010 ξεκίνησε να ηχογραφεί τις ιδέες του σε ένα στούντιο που μάλλον αποδείχθηκε γι'αυτόν πολύ γουρλίδικο. Tο κομμάτι του This Is How που σου παρουσιάζω σήμερα αναδείχθηκε "Τραγούδι του Μήνα" για το Jumping Fish που όλο και περισσότερο με πείθει για τις αγνές του προθέσεις σχετικά με την προώθηση νέων μουσικών.


Το This Is How, δεν μπορώ να πώ ότι μου έκανε εξ αρχής την εντύπωση που έχω διαμορφωμένη τώρα. Αν και όλο το άλμπουμ του Broken Virtues and the Secrets of Star Counting, βασίζεται σε καθαρά ηλεκτρονικούς ήχους με τους οποίους είμαι αρκετά προσεκτικός ως προς τις επιλογές μου, δεν με κούρασε. Διατηρεί απο το πρώτο έως το τελευταίο κομμάτι τα μελωδικά synths και μία μπότα που μένει μέτρια και όχι ενοχλητική ή υπερβολική. Όσο για το περί ου ο λόγος τραγούδι πιστεύω είναι το μακράν πιο όμορφο με τη δεύτερη θέση για μένα να έχει το The White Room. ΕΔΩ μπορείς να βρείς και να μεταφορτώσεις δωρεάν το άλμπουμ του Δημήτρη. Μη ντραπείς να του πείς "συγχαρητήρια" ή "ευχαριστώ", όχι απλά το αξίζει, το έχει και ανάγκη. 

ENJOY 

M.A





Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ernest Saint Laurent - The Moon is Gone

Έγιναν πολύ γνωστοί το 2010 κυρίως απο μία κομματάρα τους που κυκλοφόρησε πριβέ σε κάποια ιντερνετικά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, το "Drowning Girl". Οι Ernest Saint Laurent κατάγονται απο τη Γαλλία και παραδόξως για το αποτέλεσμα που έχουν οι δημιουργίες τους, δεν πάει καθόλου το μυαλό σου οτι αυτή η μπάντα μπορεί να γράφει μουσική για τηλεοπτικές διαφημίσεις (βλέπε Citroen, Burberry, Vittel..), ντοκιμαντέρ και κινηματογράφο. Ένα μυστηριώδες συγκρότημα γενικότερα, όχι μόνο για τον τρόπο που πλασάρει τις μουσικές του, αλλά και για τον τρόπο που αντιδρά στη μεγάλη επιτυχία που έχουν στο κοινό τα τραγούδια του. Κυριολεκτικά αδιάφοροι για το λεγόμενο "feedback" που έρχεται απο πολλά ραδιόφωνα και fans αλλά και λιγοστές οι πληροφορίες για αυτούς στο διαδίκτυο.

Καλώς ή κακώς όμως τα πιο ιντριγκαδόρικα συγκροτήματα της ιστορίας της μουσικής, είναι αυτά που στο τέλος έμειναν και στη μνήμη μας και άφησαν τη δική τους σφραγίδα στον χρόνο. Ασχέτως με τα τερτύπια τους ή με τα κομμάτια που εντέχνως (;) αφήνονταν να διαρεύσουν, οι Γάλλοι έχουν ύφος και το κρατούν ψηλά. Συνεργασίες άλλωστε με καλλιτέχνες όπως οι Royksopp, οι Avalanches και ο Ian Pooley αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Το κομμάτι που σου παρουσιάζω σήμερα ανήκει στην δεύτερη πλήρη δουλειά τους με τίτλο "Rollercoaster" που ακολούθησε το άλμπουμ με τίτλο ομώνυμο με του συγκροτήματος, το 2003. Οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζουν τις μουσικές τους Alternative, Electro και Experimental, κάτι που δεν θα μπορούσα με σιγουριά να πώ. Μια πειραματική Indie-Pop ίσως να είναι ένας καλύτερος χαρακτηρισμός. Μή χάνεις χρόνο όμως αν δεν το έχεις ακούσει, πάτα το "Play" και δυνάμωσε..


ENJOY

M.A



GET IT :