Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Kill Emil - You Know Why


Απο τις περιπτώσεις που το "Ελληνικό" του πράγματος δεν είναι το εντυπωσιακό. Απο τις περιπτώσεις που ο καλλιτέχνης δείχνει την μουσική του καταγωγή χωρίς πολύ κόπο. Αυτός είναι ο Kill Emil. Γεννημένος στη Βραζιλία τον χειμώνα 1984, ήρθε στην Αθήνα δύο χρόνια αργότερα. Η οικογένεια του, έχοντας πολλά μέλη της "μέσα" στη μουσική, δεν τον άφησε ασυγκίνητο οπότε άρχισε να μαθαίνει κιθάρα δίπλα στον Πατέρα του που τότε έπαιζε μπουζούκι. Και επειδή όταν λέμε οτι "οι παρεές γράφουν ιστορία" δεν το λέμε τυχαία, ο Emil ανέπτυξε τη μουσική του παιδεία με παρέες Labels όπως η Cinekod και η Cast a Blast. Επιρρόες που μεταφέρουν αρρώματα απο τον τόπο που γεννήθηκε με την Reggae, την Funk, την Hip-Hop και την Freestyle να έχουν κυρίαρχο και καθοριστικό ρόλο για την μετέπειτα εξέλιξη του. Η πρώτη του συμμετοχή σε μουσική συλλογή ήρθε το 2009 όταν κομμάτι του συμπεριελήφθει σε κυκλοφορία της Cast a Blast.

Στο The Corner που είναι το γέννημα όλων αυτών των χρόνων τριβής και αγάπης για τα είδη της μουσικής που σου ανέφερα, θα βρείς 18 κομμάτια με συνολική διάρκεια 50 λεπτών. Beats, Ηip Ηop, Βreaks, Τrip Ηop, αλλά και κάποιες Reggae στιγμές, είναι αυτά που θα ακούσεις με ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα και απολαυστικότερο όσο προχωράς απο track σε track. Ξεχωρίζουν τo You know why που σου παρουσιάζω σήμερα σε downtempo ύφος, το εξαιρετικό Make me cry, το Ιnhale exhale σε reggae dub ύφος όπως και το Greenleaf Lover, ίσως το καλύτερο απ' όλα με ένα εξαιρετικό Video Clip, και το The Truth. Αρκετά instrumental κομμάτια εναλλάσονται μέσα στο άλμπουμ, ενώ ακόμη συμμετοχές έχουν και οι επίσης Έλληνες J. Melik και Billa Qause.

ENJOY

M.A.

Glass Candy - Warm In The Winter




Οι Glass Candy ιδρύθηκαν από την Ida Νο, από το Βανκούβερ της Ουάσιγκτον, και τον Johnny Jewel απο το Όστιν του Τέξας το 1996. Θα τους έχεις ξανα-ακούσει απο τις πολύ γνωστές τους επιτυχίες "Rolling down the hills" και "Geto Boys" που κούνησαν κουριολεκτικά το electro pop μουσικό στερέωμα το 2007 και 2008 αντίστοιχα. Οι επιρροές τους ακουμπούν πολλά είδη μουσικής με κύριο πλέγμα την Εlectro-Pop γύρω απο την οποία συνυπάρχουν η Disco Punk, η Indie Rock και η Italo Disco. Ειδικά στο τελευταίο τους ΕΡ το οποίο σου παρουσιάζω σήμερα, η Italo Disco και η New Wave είναι διάχυτες με ένα εκπληκτικό τρόπο και με αποτέλεσμα μια άκρως Happy ατμόσφαιρα. Άλλωστε τα synths του Johnny Jewel ήταν πάντα το ατού του συγκροτήματος και για ακόμα μια φορά κρατούν τον τόνο εκεί που πρέπει.

Το δίδυμο δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον Ιταλό σκηνοθέτη Αlberto ​​Rossini για τον "ζεστό το χειμώνα." Το κλιπ, για να μη μείνουμε μόνο στη μουσική, δίνει μια ματιά στη ζωή στο δρόμο, μέσα από μια αισθητική που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας του 80'. Μια εμπειρία γεμάτη με οπτικά εφέ των παραστάσεων που έζησε το συγκρότημα στην τελευταία του περιοδεία στην δυτική ακτή των ΗΠΑ στο τέλος του καλοκαιρίου του 2011. Ένα εντελώς νοσταλγικό video που παρόλο ότι μόλις ξεκινάμε τον χειμώνα έρχεται να μας ζεστάνει και να μας ξεσηκώσει με την εθιστική του μελωδία. Θέλεις να αναπολήσεις ; Θέλεις να ξεκινήσεις απο τώρα την αναμονή για το καλοκαίρι ; Σε βοηθούν οι Glass Candy..

ENJOY

M.A




Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Airplay Δημήτρης Μασούρας Oct. 2011

1.Elements of Noise - Wicked Game (Dreamtime Mix)
2.Lana Del Rey - Blue Jeans (Live at Promises)
3.Ilya Santana - Jolene (Instrumental mix)
4.Acetre - Mae Bruxa
5.Raphael Saadiq - Good Man
6.ATB - Let You Go (Schiller Mix)
7.Bucie - Get Over It
8.Force of Nature - Kontinents
9.Rennie Foster - Devil vs Water
10.James Blake - Limit to Your Love (Tanzlife Edit Mix)
11.Schiller Feat Anggun - Innocent Lies (Aeroplane Mix)
12.Black Keys - Lonely Boy
13.Gramatik - Muy Tranquilo
14.AUditors DOmination - Rempeto
15.K-mass - Don't Kill The Music