Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

W Music Radio - SOUNDS OF 2011



Επανερχόμαστε για να σε μπερδέψουμε περισσότερο μέσα στο ήδη μεγάλο μπέρδεμα σου. Ξέρω, ήδη θα έχεις μπουχτίσει απο τα αμέτρητα Top Song Lists που εμφανίστηκαν για το 2011 και ήδη έχεις βαρεθεί και μόνο βλέποντας τα να σε περιμένουν έτοιμα και ζεστά. Αναρωτιέμαι αν στα 80's και τα 90's οι άνθρωποι περίμεναν  τα blogs, τα sites και κάθε λογής υποτιθέμενο DJ να τους δόσει τη δική του λίστα. Μάλλον όχι. Όντας λιγότερο ανασφαλείς για τη δική τους μουσική άποψη πήγαιναν απλά στα δισκάδικα και ρωτούσαν για να μάθουν. Ή στην καλύτερη, ξόδευαν μερικές ώρες ψάχνοντας μουσικά "διαμαντάκια" στα ράφια. Και τότε είχε και περισσότερη αγωνία το πράγμα. Επειδή λοιπόν εσύ πλέον στα 2011 τα έχεις όλα στα πόδια σου και δε χρειάζεται να "σπαταλάς" τον πολύτιμο χρόνο σου και αντί για καφέ να πας δισκάδικο,  αφιέρωσε λίγη ώρα για να ξανακούσεις όσα τραγούδια μας έφεραν εκείνη τη μαγική ανατριχίλα απο τα πρώτα δευτερόλεπτα ακρόασης τους. 
Καλές Γιορτές ακροατές του "W" ! 


Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Echonomist - Real Love feat. Mz Sunday Luv (revisited)


Λέξεις που είναι συνυφασμένες με τον συγκεκριμένο Κύριο είναι λέξεις όπως "V.I.M Records", "Echonomist", "Iνφο", "Peter Pann", "Θεσσαλονίκη" και "Πέτρος Μαγκανάρης". Με όλες αυτές έχει λόγο να σχετίζεται καθώς είτε είναι δικά του καλλιτεχνικά δημιουργήματα είτε ακόμη και ολόκληρο δισκογραφικό Label (βλέπε V.I.M Records). Γεννημένος το 1979 στη Συμπρωτεύουσα, έχει φτιάξει το δικό του τρόπο να πειραματίζεται με τη μουσική και τελικά το πείραμα να γίνεται παράδειγμα και έμπνευση για άλλους, δίνοντας απτά και πετυχημένα μουσικά αποτελέσματα. Θα τον βρείς το ίδιο εύκολα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Βερολίνο όπου αναζήτησε πρόσφατα, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες του είδους, τον μουσικό του προορισμό. Η μουσική κατηγορία που ερεθίζει τα αυτία του δεν είναι άλλωστε και τόσο ευκολοχώνευτη αφού κινείται από Deep House μέχρι και  Minimal Techno που φροντίζει τακτικά να μιξάρει σε γνωστά Stages ηλεκτρονικής μουσικής προς τέρψην των fans του είδους.

Εδώ και μερικά χρόνια ο ίδιος έχει ανέβει αρκετές βαθμίδες στη μουσική του ποιότητα, όχι μόνο ως μέλος των "Iνφο" αλλά και με τις παραγωγές υπό το καλλιτεχνικό "Echonomist". Μια τέτοια παραγωγή κάνει και εμάς εδώ στον "W" να αναφερθούμε με έστω και αυτά τα λίγα λόγια στον Πέτρο και τη δουλεία του. Και λέω δουλειά γιατί φαίνεται ότι όντως είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά απο κάθε πλευρά. Τα φωνητικά που χρησιμοποίησε ανήκουν στην "Mz. Sunday Luv" που γεννήθηκε στον Καναδά αλλά έζησε τα πρώτα της νεανικά χρόνια στην Ελλάδα και σήμερα δημιουργεί με βάση της το Βερολίνο. Η Sunday δίνει μια ειλικρινή προσπάθεια έτσι ώστε να παρουσιάσει με τη χροιά της φωνής της σε διάφορες εκδοχές και τόνους, τις εκδοχές της αγάπης. Κατά τη γνώμη μου, το καταφέρνει. Το κομμάτι απο πλευράς mastering και κατασκευής αγγίζει την τελειότητα αφού ούτε υπερβολικά beats κουβαλάει ούτε όμως σε αφήνει αδιάφορο η Techy Dub μπότα που χρησιμοποιήθηκε και τελικά το κάνει κλασσικό. Η κυκλοφορία ανήκει στην Dessous και το Original ακολουθούν τρία Remixes. To "Revisited" κλέβει τις εντυπώσεις.

ENJOY
M.A