Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

BEST WISHES FOR THE NEW YEAR !


Η νέα χρονιά το 2012, ανατέλει αφήνοντας πίσω το 2011 που αποδείχθηκε ένα έτος ιδιαιτέρως ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον επειδή δοκιμάστηκαν με τρόπο παράξενο και ιδιαίτερο οι αντοχές του ανθρώπινου είδους πάνω σε έναν πλανήτη που παρέχει στέγη, τροφή και οξυγόνο απλόχερα και σε αφθονία. Γιατί όμως δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας ενώ διαθέτουμε όλα αυτά τα αγαθά ; Δοκιμάστηκαν γιατί τα στερούμε ο ένας απο τον άλλο θυσιάζοντας τα στο βωμό του χρήματος και της απόκτησης εξουσίας. Πόλεμοι, ταραχές, εξεγέρσεις και μια ψευτική (;) οικονομική κρίση είναι αυτά που ταλανίζουν δισεκατομμύρια κατοίκους της Γής. Φυσικά, το μόνο που θα έπρεπε να έχουμε ως αντίπαλο και μέλημα μας είναι η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που δεν ρυθμίζονται απο εμάς αλλά καθαρά απο τον πλανήτη και τις συνθήκες που επικρατούν πάνω σε αυτόν, έτσι ώστε να μακροημερεύσουμε. Η Γή δεν καταστρέφεται λοιπόν, καταστρέφονται οι συνθήκες που συντηρούν το κάθε είδους ζωής σε αυτή. Όσο λοιπόν ο άνθρωπος θα συνεχίζει να αγνοεί τις προειδοποιήσεις της φύσης και να χρησιμοποιεί αλόγιστα τους φυσικούς πόρους, άλλο τόσο άχρηστα θα είναι τα ευχολόγια και οι παραινέσεις για ειρήνη και ευημερία σε αυτή την θαυμαστή όαση που λέγεται πλανήτης ΓΗ. Κλείνοντας την τελευταία ανάρτηση για το 2011, το "W" Music Radio και οι συντελεστές του ευχόμαστε ο καθένας απο εμάς να κάνει τη δική του προσπάθεια για να γίνει περισσότερο αλληλέγγυος προς τον συνάνθρωπο και λιγότερο φίλαυτος και εγωπαθής. 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Jamie N Commons - Nina

Εγώ πάντως αν δεν δώ πιστοποιητικό γέννησης, δεν πείθομαι ότι ο συγκεκριμένος νεαρός είναι μόλις 22 ετών !! Μια φωνή που ή φτιάχτηκε απο πόση μπόλικων μπουκαλιών ουίσκι χρόνια τώρα ή απλά είναι δώρο θεού θυμίζοντας Johnny Cash, Nick Cave και Joe Cocker  στα καλύτερα τους. Περιμένοντας το πιστοποιητικό γέννησης λοιπόν και όσο εσύ ακούς, να σου πω ότι μιλάμε για τον Jamie N Commons που είναι γεννημένος στο Μπρίστολ (καθόλου τυχαίο, η Βρετανία για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται αστείρευτη πηγή Καλλιτεχνών με "Κ" κεφαλαίο) αλλά οι επιρροές του ανήκουν στην Αμερικάνικη Blues σκηνή. Απο τα 6 του μετακόμισε στο Σικάγο οικογενειακώς για να επιστρέψει αργότερα στα 16 του στην Αγγλία συνεχίζοντας τις μουσικές του σπουδές με μπαρουτοκαπνισμένο πλέον το μυαλό του απο τα Blues των Η.Π.Α των 60s'.

Ο Jamie στο τραγουδι που ανοίγει τη πρώτη του κυκλοφορία, λέει την ιστορία ενός ευαγγελικού ιεροκήρυκα από την Αλαμπάμα που στραγγάλισε τη σύζυγό του, έκανε κομμάτια το σώμα της και το έριξε σε έναν καταψύκτη. Το "The Preacher" περιγράφοντας με τους στίχους του μία όντως σκοτεινή και μίζερη "πραγματικότητα", είναι το καλύτερο τραγούδι του ΕΡ. Παρόλα αυτά, σήμερα σου παρουσιάζω το έτερο κομμάτι που μου άρεσε εξίσου πολύ, το "Nina". Οι ξεκούρδιστες Blues κιθάρες είναι απο τα αγαπημένα μου ακούσματα. Όχι μόνο επείδη παραπέμπουν στη Δύση, αλλά επειδή εκπέμπουν ενα απίστευτο αίσθημα ελευθερίας και μουσικής ανεξαρτησίας. To πιάνο και τα τύμπανα όσο λιτά παραμένουν, άλλο τόσο χαρακτηρίζουν με τον τρόπο τους το αποτέλεσμα ενός κομματιού που, ενώ είναι ένα τζαμάρισμα, σε ξεγελά αφήνοντας στα αυτιά σου το άκουσμα μιάς πολύ σοβαρής και μετρημένης δουλειάς, όπως φυσικά και συνολικά το ΕΡ.

ENJOY
M.A

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ONE YEAR W Music Radio - Top Songs (Το κατά Δημήτρη Μασούρα TOP)

..Και λέμε Κατά Δημήτρη Μασούρα Top 20 διότι ο συντελεστής δεν είναι ένας, είμαστε ομάδα και κάθε μέλος της ομάδας έχει τη δική του άποψη και αίσθηση. Εδώ λοιπόν μπορείς να βρείς τα δημοφιλέστερα τραγούδια απο αυτά που επέλεξε να ακουστούν στις εκπομπές του ο Δημήτρης Μασούρας για το 2011.

1.Moby - After
2.Thievery Corporation - Web of Deception
3.Lazy - Daylight
4.De phazz - No Jive
5.Groove Armada - Just For Tonight
6.Nikos Diamantopoulos - Too Late (Forteba Mix)
7.Noir & Haze - Around (Solomun Mix)
8.Ilya Santana - Jolene
9.James Blake - Limit Το Υour Love (Tanzlife Mix)
10.K-Mass - Voices
11.Nikonn - The Sea
12.Reflect - Need Τo Feel Loved
13.Schiller - I Μiss Υou
14.Transistor - Epsilon
15.Black Keys - To Afraid To Love You