Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

The Miracles Club - I Can't Help It




The Miracles Club - "I Can't Help It" from Experimental ½ Hour on Vimeo.


H καθαρά χορευτική μουσική ίσως να μην είναι το ατού αυτού εδώ του ραδιοφώνου. Στις περιπτώσεις όμως σαν και αυτή που σου παρουσιάζω σήμερα, νομίζουμε πως μία εξαίρεση του κανόνα επιβάλεται. Στη δική τους περίπτωση λοιπόν, το "Club των Θαυμάτων", καταφέρνει και υφαίνει με δεξιοτεχνία μαζί Electro, Disco και Old School ήχους απο το Σικάγο των 90's. Οι The Miracle Club κατάγονται απο τη Δυτική ακτή των Η.Π.Α, το Όρεγκον. Έιναι μία τριμελής μπάντα αποτελούμενη απο τους Rafael Fauria, Honey Owens και Ryan Boyle με επικεφαλείς και "μυαλά" του συγκροτήματος τους δύο πρώτους. Πρωτοεμφανίστηκαν στα μουσικά πράγματα το 2010 με μία κυκλοφορία που ήρθε απο την Mexican Summer σημειώνοντας επιτυχία με το "New Love". Έκτοτε δίνουν μεγάλο βάρος στη θεατρικότητα και την εμφάνιση τους κάτι που γίνεται φανερό και απο το κομμάτι που θα ακούσεις εδώ.

Η μουσική τους θυμίζει Αcid House μιας εποχής που πλέον αδίκως παλεύουν να μιμηθούν επίδοξα συγκροτήματα των δικών μας χρόνων. Tα τέλη της δεκαετίας του '80 και οι αρχές της δεκαετίας του '90 έχουν τη τιμητική τους στις εμπνεύσεις τους. Χρησιμοποιούν ακριβώς το ίδιο πιάνο, που φαίνεται οτι το λατρεύουν, προσθέτοντας φυσικά και την απαραίτητη δική τους μαγεία που δίνει τη σωστή αναλογία για ένα αποτέλεσμα που έστω και απο τις λίγες έως τώρα κυκλοφορίες τους είναι καταφανώς αξιόλογο. "I Can't Help It", το track που μας τράβηξε τη προσοχή, είναι ακυκλοφόρητο απο πλευράς self release και μπορείς να το βρείς μόνο σε μία συλογή της Wurst Music Co με 10 κομμάτια σε Deep και Nu Disco ρυθμούς που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο που μας πέρασε. Οι Miracle Club, δροσερoί, με αυτοπεποίθηση και ενέργεια, θα σε κάνουν να ξαναζήσεις τις ημέρες δόξας του clubbing και θα σου ξαναφέρουν τη φοβερή οσμή που είχαν οι κασέτες οταν βασανιζόσουν να τις ξεπακετάρεις στο δισκοπωλείο απο το σελοφάν τους. Το κομμάτι συνοδεύεται πλέον και απο ένα χιουμοριστικό και πανέξυπνο Video Clip για τα μάτια σου μόνο.

ENJOY
M.A

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ralph Myerz - The Magic of You



Βλέποντας τον να φοράει εκείνα τα τεράστια κέρατα όταν ανέβηκε πάνω στη σκηνή, είπα μέσα μου, να ακόμα ένας εκκεντρικός "μπούρδας" που πάει να εντυπωσιάσει με την προκλητική του εικόνα. Όλα αυτά, πέρυσι την Άνοιξη στο ετήσιο πάρτυ της Klik Records που έγινε για τα όγδοα γεννέθλια της στην Αίγλη Ζαππείου. Έλα όμως που φορούσε δε φορούσε τα κέρατα η προσοχή σου δε γινόταν να μην αποσπαστεί απο τους ήχους που μίξαρε και απο τον τρόπο που τους ένιωθε να τον διαπερνουν. Ήταν ο ίδιος καλλιτέχνης που το 2004 σε Dub και Downtempo ρυθμούς μας μίλαγε για κραγιόν με το αξιολάτρευτο "L.I.P.S.T.I.C.K" και το "Think Twice", παρέα με την "Jack Harren Band". Πάντα θάυμαζα ανθρώπους ευπροσάρμοστους, όχι αυτούς που καταπιέζουν τους εαυτους τους, ίσα ίσα Αυτούς που αναζητώντας και άλλες τους πτυχές και πλευρές καταλήγουν στην επιτυχία και την ανακάλυψη. Αυτή την απροσδόκητη πλευρά ανακαλύπτει κανείς περιχαρής και στον Νορβηγό Ralph Myerz ο οποίος έχει τη τιμητική του σήμερα. Αφορμή, όχι μόνο το νέο του άλμπουμ "Outrun" που κυκλοφορεί με μεγάλη επιτυχία απο την δική μας KLIK RECORDS, αλλά και ένα track που δυστυχώς έμεινε εκτός 16άδας του άλμπουμ, ενώ κατά τη γνώμη μου αξίζει πολλά και μόνο η σύλληψη του. 

Ο Ralph πέρασε απο πολλά είδη μουσικής για να φτάσει στους ήχους που θα ακούσεις στη τελευταία του δουλειά. Η Hip Hop και η Disco είναι οι μεγάλες του αγάπες έχοντας επίσης και συνεργασία με τον γνωστό "αλήτη" ράπερ Snoop Dogg. Στο νέο του άλμπουμ όμως, ο ίδιος χαρακτηρίζει την υφή της μουσικής του ως Spaced Out, Phased Out, Dub Disco και Late Nite. Μπόλικο κρασί λοιπόν και ακούσματα απο 90's μουσικές επειρεασμένες απο ονόματα όπως του Tom Moulton, του John Morales και του Larry Levan  ήταν οι συνιστώσες δυνάμεις που έφεραν το αποτέλεσμα που γράφτηκε στα εδάφη της ηλιόλουστης Καλιφόρνια. Το κομμάτι που σου παρουσιάζω σήμερα, δεν το βρίσκεις πουθενά παρα μόνο σε κάποιο Pc στα αρχεία της Klik Records και στο Youtube. Η φωνή της Anita Baker επιβλητική και καθηλωτική και μία ατμόσφαιρα απο Synths που σε κάνει να ανυπομονείς για την έκρηξη του κομματιού κάπου εκεί στο 2' 52''∙ Και είναι μια πανέμορφη έκρηξη. Το κομμάτι κρατημένο στο ίδιο tempo όπως και του original, δηλαδή του "Caught Up In The Rapture" απο το 1986, διατηρεί τη μαγεία και το ύφος του και με τα μαγικά του Myerz μεταμορφώνεται σε ένα downtempo διαμάντι. Μη ρωτάς γιατί δεν κατάφερε να μπεί στο άλμπουμ, ανωτέρα "κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων"... Ας είναι.

ENJOY

M.A