Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

MsMr – Hurricane


Είναι μεσημέρι, το τηλέφωνο χτυπάει, στη γραμμή είναι ο φίλος μου ο Σωτήρης, του λέω να κλείσει και να με ξαναπάρει αφού σταματήσει να οδηγάει. Eκείνος επιμένει, θέλει να μου μεταφέρει τον ενθουσιασμό του, δε κρατιέται με τίποτα. "..το κομμάτι είναι το κάτι άλλο, που το μυρίστηκες ; Κομματάρα πραγματικά, φοβερή electro-pop αίσθηση!" "Ναι, είναι ήδη στο Νο1 στο τόπ του Μαίου", του απαντώ. H μουσική τελικά δεν υπάρχει μόνο για να χαλαρώνεις, να ονειροπολείς και να καλλιεργείς το πνέυμα σου. Κατά τον μύθο άλλωστε, ο θεός χάρισε τη μουσική στους ανθρώπους για να την μοιράζονται και να τους ενώνει. Ένας μικρός πρόλογος για ένα μεγάλο αληθινά κομμάτι. Μήπως άσημοι δεν ξεκίνησαν και οι μεγάλοι της μουσικής ; Μήπως είχαν την επιτυχία με βαθμίδες ; Ήρθε ξαφνικά απο εκεί που κανείς δεν είχε ξανακούσει για αυτούς και έπειτα ήρθε η καθιέρωση και η καταξίωση. 

Εύχομαι να συμβεί το ίδιο και με το συγκρότημα που σου παρουσιάζω σήμερα. Η αλήθεια είναι οτι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τα ονόματα που βρίσκονται πίσω απο το Project "Ms Mr".  Η μπάντα έχει υιοθετήσει έναν Do It Youself (DIY) τρόπο προβολής και προώθησης. Ίσως περιμένουν την κατάλληλα ώριμη στιγμή για να γίνουν πιο κοινωνικοί και συνεργάσιμοι με τα μέσα. Υπάρχει βέβαια κάτι εγγενώς ενδιαφέρον για το άγνωστο. Μυστήρια όπως τι βρίσκεται πίσω από μια κλειστή πόρτα ή το πού οδηγεί μια σήραγγα, κέντριζαν πάντα το ενδιαφέρον. Xρησιμοποιώντας λοιπόν την αίσθηση του μυστηρίου προς όφελός τους ανεβάζουν ανώνυμα τις μουσικές τους χάρη στην ύπαρξη του διαδικτύου. Παλιά τεχνική αλλά επιτυχημένη αφού ο ντόρος γύρω απο το όνομα τους είναι ήδη μεγάλος.

Οι Ms Mr είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο duo από Μπούκλυν της Νέας Υόρκης. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει το EP "Ghost City USA" το οποίο δεν έκανε ιδιαίτερη εντύπωση με εξαίρεση το "Bones" όπου τα φωνητικά ξεχωρίζουν αναπάντεχα όμορφα. Το μεγάλο όμως μουσικό άλμα για αυτούς έγινε με το "Hurricane" που ήρθε κυριολεκτικά ως τυφώνας. Mπάντες μπορούν να ζήσουν και να πεθάνουν από τα vocals, ​​συχνά μια δυνατή φωνή είναι ικανή να φτιάξει ή να καταστρέψει ένα συγκρότημα. Δεν ξέρω καν το όνομα της γυναίκας αυτής, αλλά δύο πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η φωνή της είναι τόσο έντονη, ώστε προσθέτει ένα μουικά οργανικό στρώμα σχεδόν σε κάθε τραγούδι που τραγουδά και δεύτερον είναι τόσο σέξι, επειδή.. απλά μου αρέσει ! Μια φωνή σαν αυτή, δεν μπορεί λοιπόν να μείνει στο περιθώριο και φυσικά μπορεί να μετατρέψει ακόμη και μια μέτρια δημιουργία σε αξέχαστη. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και τη διαπεραστική μελωδία που θυμίζει Kosheen και Florance and The Machines στα καλύτερα τους, τρείς παράγραφοι κειμένου άξιζαν. Άκουσε τους..