Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι Kollektiv Turmstrasse στην Αθήνα !



Οι Kollektiv Turmstrasse αντλούν τις εμπνεύσεις τους από τους ανθρώπους γύρω τους, ζούν και κατάγονται απο το Αμβούργο που ως τόπος, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη μουσική τους. Μη προσπαθήσεις να χαρακτηρίσεις εύκολα το είδος τους. Απο το 2004 έως και σήμερα, φτιάχνουν μουσική για το παρόν και για την αιωνιότητα, για εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους, για ψυχαγωγία και για clubbing, για σένα και για μένα. Κυκλοφορίες του διδύμου των Nico Plaggemann και Cristian Hilscher θα βρείς σε ετικέτες όπως η Traum, η Connaisseur, η Diynamic, η Cocoon και η Ostwind. Το μέγεθος του ονόματος τους μπορείς να διαπιστώσεις και μόνος σου το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου, οπότε και θα βρεθούν στο Club INBOX στην Αθήνα, υπό την φιλοξενία και τη σκέπη της δικής μας καταξιωμένης KLIK Records. Το "W Music Radio" θα είναι εκεί, Join us ! 


https://www.facebook.com/kollektivturmstrasse

http://www.youtube.com/artist/kollektiv_turmstrasse


The Young Unknowns - Far Enough


Μέσα σε ένα κυκεώνα κυριολεκτικά μουσικών κυκλοφοριών, προσπαθούμε να ξεδιαλέξουμε έστω και καθυστερημένα τα τραγούδια που είναι ικανά να αφήσουν τη δική τους εποχή στα μουσικά είδη που το "W Music Radio" πραγματεύεται. Τα τραγούδια που όταν μετά απο καιρό ξανακούσεις, θα σε κάνουν να νιώσεις την ίδια ανατριχίλα, την ίδια συγκίνηση, την ίδια ακριβώς ανάταση που αισθάνθηκες όταν τα πρωτοάκουσες. Αν και καθυστερημένα, θέλησα σήμερα να σου μιλήσω για τους Young Uknowns. "Νέοι και Άγνωστοι" λοιπόν, ηθελημένα ή οχι άγνωστοι, σημασία έχει οτι μας ανάγκασαν να ασχοληθούμε μαζί τους με την θετική-δημιουργική έννοια πάντοτε. Έρχονται απο την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, όπως άλλωστε και τα περισσότερα συγκροτήματα του είδους για να μας τραγουδήσουν "Far Enough", το τραγούδι που ξεχώρισε καταφανώς απο το EP που βρίσκεται ήδη προς πώληση σε ηλεκτρονικά κυριώς μέσα.

Οι "Young Uknowns" δημιουργήθηκαν στο Μπούκλυν απο την Meredith Meyers η οποία «κουβαλούσε» το μικρόβιο της Indie μουσικής απο τα εφηβικά της χρόνια, ξεκινώντας  στην Οκλαχόμα με προσωπικές παραγωγές και φτάνοντας μέχρι και το σήμερα όπου σχημάτισε την εν λόγω τετραμελή μπάντα. Στη ντράμς ο Matt Artbeiter, ο Mike MacAllister στη κιθάρα και ο Brian Percivall στο μπάσο, συνθέτουν μία μπάντα που μου θύμησε ήχους και στίχους που ακούγαμε τη δεκαετία του 90' ενδεδυμένους πλέον με ένα Indie πέπλο απο το σήμερα. Ομολογώ ένας όμορφος συνδυασμός και καθόλου πληθωρικός ή υπερβάλον. Τα κιθαριστικά riffs και η αισθησιακή φωνή, απο μια τραγουδίστρια που φαίνεται πως διεκδικεί και παίρνει τον ρόλο του ηγέτη στο συγκρότημα, είναι τα χαρακτηριστικά του πρώτου EP (Extended Play) των Young Uknowns. Μια έξυπνα φερμένη πρώτη γεύση απο ένα άλμπουμ που θα περιμένουμε με ανυπομονησία να ακούσουμε να συνεχίζει το μυστηριακό και δυναμικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησε.

ENJOY
M.A.